About Me

DECO TIP: pimp je interieur met een wereldkaart

16/03/2019

We zijn gék op het decoreren van onze woning. Zo decoreerde we al eerder onze living met leuke accessoires van La Redoute voor hét ideale cocooningmoment en schreven we een leuke blogpost over de inrichting van je badkamer.

Momenteel zijn we beiden in ons leven bezig met het zoeken naar onze eigen plekje en inrichtingsstijl. Om ons appartement (Helena) en kamer (Nele) in te richten, gingen wij op zoek naar een wereldkaart die mooi zou passen in ons interieur. Wereldkaarten zijn een echte must-have volgens ons om je plek een leuke touch te geven.

Wereldkaarten als decoratie

Niets leuker dan tegen je vrienden of familie vertellen welke landen je allemaal al bezocht hebt en welke leuke ervaringen je er allemaal hebt opgedaan. Met een wereldkaart in de buurt gaat dit als een fluitje van een cent. We zochten beiden via de website van wereldkaarten.nl voor ons dé ideale wereldkaart uit.

Helena ging voor een ingelijste wereldkaart (30 op 40 cm) met hippe geometrische vormen. Nele koos voor een groter exemplaar op aluminium.

Helena’s wereldkaart

Op de webshop van wereldkaarten.nl zijn erg veel unieke wereldkaarten te vinden: meer dan 90 verschillende exemplaren. Je kunt gaan voor erg trendy exemplaren, maar er zij ook historische wereldkaarten en enkele zijn erg komisch.

Waarom koos ik voor een foto in lijst? 

  • Ik koos te gaan voor een kleiner exemplaar aangezien ik liever geen kaders tegen de muur hang #gaatjes. Daarom ging ik voor de ingelijste wereldkaart die ik makkelijk tegen de muur kan plaatsen.
  • Mijn appartement is over het algemeen heel wit met  zwarte en gouden accenten. Een ideale match dus.
  • Alle lijnen samen zorgen voor de vormen van de verschillende werelddelen.
  • De hippe geometrische vormen zijn helemaal in en komen terug in andere decoratie stukken. Deze zwart-witte kaart is dus een zeer goede toevoeging aan mijn interieur.

Geometrische wereldkaart in lijst 

Nele’s wereldkaart

Ik koos in tegenstelling tot Helena voor een groter model (60 op 90), aangezien ik nog een hele naakte muur heb op mijn kamer. Ja, je hoort het goed: mijn kamer. Ik heb nog niet zoals Helena mijn eigen appartement, want ik woon nog bij mijn ouders. Gelukkig had ik nog een hele kale muur ter beschikking voor deze foto op aluminium (lees: vroeger veel fotokaders), waardoor ik koos voor een groter exemplaar.

Op de site kan je de keuze maken tussen wereldkaarten op erg veel verschillende materialen. Er is de keuze tussen hout, canvas, poster tot prikbord en plexiglas. Ik koos voor aluminium als materiaal. Dit geeft meteen een erg hippe indruk.

Waarom koos ik voor aluminium?

  • Aluminium is een erg sterk materiaal
  • Het kan erg dun gedrukt worden (nog op geen halve cm!)
  • Moderne strakke indruk

Ik ben een erg grote wereldbollen freak. Zo verzamel ik sinds mijn 12e oude wereldbollen. Ik heb er in het totaal nu een stuk of 20-30 exemplaren op mijn kamer staan. Ik had het dan ook erg moeilijk om een keuze te maken tussen al die mooie exemplaren op de website, maar ging uiteindelijk toch voor de versie met aquarel op aluminium.

Deze is erg tijdloos en past in veel verschillende interieurs. Momenteel staat deze te paraderen op mijn kamer en matcht deze helemaal met de donkerblauwe muur. In de toekomst zal deze waarschijnlijk hangen aan een witte muur in mijn toekomstig stekje (ja, a real blog house).

Benieuwd naar mijn reactie tijdens de unboxing?! Bekijk het hier!

Levering

We bestelden onze wereldkaarten tijdens de feestdagen. De levering was later in huis hierdoor. We hebben dus een poosje langen moeten wachten erop, maar dat was het zeker waard. Zowel de houten kader als aluminium kader kwamen goed verpakt (lees: noppenfolie) aan. Zelf een een wereldkaart ontwerpen en bestellen, door je door hier te klikken!  

Heb jij een wereldkaart thuis? Laat het ons weten!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply