About Me

DECO: sfeer in huis met de botanische woonstijl

26/09/2019

Ons eigen stekje inrichten en er een gezellige thuis van maken met de juiste decoratie is voor ons heel belangrijk. Wij durven geregeld nieuwe deco items in huis halen, om onze inrichting weer wat nieuw leven in te blazen. Hoe? Dat kan op simpele manieren! Want net een kleine verandering, kan dat grote verschil al maken. 

Groen, groener, groenst: planten in huis

Het hoeft niet moeilijk te zijn om de inrichting van je huis onder handen te nemen. Met kleine aanpassingen of toevoegingen geraak je heel ver. Eén van onze favoriete deco tips is: breng groen in huis! Ook al zijn we niet de meest handige harry’s wat betreft bloemen en planten, toch vinden wij dat groen heel veel kan doen.

Planten geven een fleurige touch aan je interieur. Naast dat planten je stekje naar de next level halen, zorgen ze ook voor een betere luchtkwaliteit, minder stress, minder reacties op allergieën,… Kortom, ze zijn ook nog een gezonder in huis.

Decoratie: Op ieder potje…past een plantje

Wij maken onze leefruimte maar al te graag af met ‘groen’. Daarom geven wij onze planten ook graag een goede thuis. Wij werden verliefd op de potten van de ‘botanical home’ collectie van PTMD

Goed-om-te-weten: PTMD verrast ons met een unieke collectie aan decoratie en meubels, telkens met een uniek karakter.  Ooit begonnen ze met de verkoop van potten en manden, 27 jaar later zijn ze uitgegroeid tot een volledige interieur collectie. Haal de klinkers weg tussen POT en MAND en je weet waar de naam PTMD vandaan komt!

Met de bloempotten van PTMD collectie lieten we ons inspireren door de botanische tuinen. Bij een botanisch interieur lijkt het alsof je zo de natuur binnen stapt in huis. Wij combineren deze stijl graag met een strakke moderne look. 

1. Gouden potten met houder

Deze betonnen potten (op stelten) matchen volgens ons in zo goed als elk interieur mooi. De prachtige gouden kleur met verloop naar wit, geeft meteen een robuust en toch modern karakter. In combinatie met wat groen, zijn we er helemaal weg van! 

TIP: niet zo’n groene vingers, maar wil je toch een echte plant in huis? Kies dan voor deze hippe ‘monstera’ plant: makkelijk te onderhouden én in leven te houden. 

Grizz gold top cement grey pot – PTMD collection

Je kiest zelf of je de potten op de grond laat staan of op de bijhorende poten plaatst. Erg handig om er een mooie compositie mee te maken. Wij wisselen graag af met grote en kleinere potten om een mooie dynamische mix te geven aan de bloemen en planten.

2. Landelijke potten met patroon

Deze landelijke potten geven meteen een warm karakter aan je interieur. Het patroon laat ons denken aan het warme zuiden. Dit kunnen we wel gebruik in ons druilerige België *zucht*. Wij combineren daarom de potten ook nog het liefst met vrolijk gekleurde bloemen (wij kozen voor fleurige chyrsanten van Belgian Mums). Happy mood: on!

TIP: Kies bloempotten in meerdere formaten en maak zo een gezellig planten of bloemen hoekje. 

Cosmo grey cement circle pattern pot – PTMD collection

Word jij ook zo vrolijk van onze nieuwe interieur items en voel je je groene vingers ook al kriebelen?

Neem dan een kijkje op de website van PTMD en spot er heel wat leuke deco inspiratie!

 
In Deco by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply