About Me

DECO: katten in huis? Zo pas je je interieur aan!

01/06/2020

Ben jij net zoals wij rasechte crazy cat ladies? Dan is de kans groot dat jij zowat 20 slaapplekken in huis hebt voor jouw viervoeter. Wij houden er in elk geval van om onze kleine lieverds te verwennen op alle mogelijke manier. Eén daarvan is het voorzien van gezellige plekjes voor onze katten om te vertoeven.

Als je een cat freak bent, zal je wellicht ook wel door hebben dat de meubels voor katten niet altijd even goed passen binnen je interieur. Bummer! Daarom laten wij stijlvolle en leuke katten must-haves zien, waar de pluizenbollen toch plezier aan beleven.

1. Een tafel met hangmat

Ken je deze dingen al? Zo handig! Op eerste zicht lijkt het voornamelijk een trendy salontafeltje, maar niets is minder waar: het is ook een toffe schuilplek voor je kat, maar ze heerlijk kunnen ‘hangen’. Letterlijk dan.

2. De krabpaal

Een onmisbaar item als katten eigenaar? Een krabpaal. Zucht, niet altijd de meest mooie dingen om neer te zetten – we know. Maar je kat maak je er ontzettend gelukkig mee! Ze kunnen erin klimmen, slapen, schuilen en spelen. Er bestaan heel wat leuke krabpalen, die best in je interieur passen, alleen moet je opletten of ze dan ook nog wel geschikt zijn voor je katten. (bv. te klein of niet comfortabel voor de kat). Probeer daarom te opteren voor een goede krabpaal waar ze wat aan hebben, maar met matching kleuren in je interieur. Dus laat die bonte kleuren best achterwege en kijk goed wat de hoofd of steunkleur is in jouw interieur.

“Hoe groter de kat, hoe groter de krabpaal. Aangezien wij twee Siberische katten hebben – een groot kattenras – zijn wij voornamelijk voor een stevige krabpaal gegaan. Maar wel eentje die match met het interieur.”

3. Een hippe kattentoren

De meeste katten veranderen heel graag van slaapplek. Zorg dus voor alternatieven naast een mandje/matje en een krabpaal. Er bestaan er zoveel leuke!

“Ik koos onlangs nog voor een robuuste kattentoren van The Pet Empire, die zich toch heel mooi vermengd in ons interieur. De katten zijn er dol op: ik heb de paal ter hoogte van het raam gezet, zodat ze fijn naar buiten kunnen kijken. Minstens een keer per dag, staan ze op de uitkijk, of relaxen ze in één van hun favoriete hoekjes. Een Design krabpaal om U tegen te zeggen ;-).”

4. Katten bedjes

Helemaal te gek zijn de katten bedjes: ze zien eruit voor een mini-me. Daarom geven de bedjes meteen een elegante uitstraling. Daarbovenop, ziet het er gewoon zó ontzettend relax uit, een plezier om naar te kijken. Leuke alternatieven zijn kattenhuisjes of een lekker schapen vachtje. Evenveel plezier om naar te kijken verzekerd!

5. Een fluffy kussen

Een heerlijk zacht kussen om op te loungen vinden de meeste katten helemaal geweldig. Kies voor een plat strak kussen als het minder moet opvallen binnen je interieur. Mag het ook wat opvallen? Kies dan voor een bijpassende kleur en maak het voor je poezels in huis helemaal gezellig!

Wist-je-dat: er ook orthopedische hondenkussens voor je huisdieren bestaan? Dit is ergonomisch beter voor de rug.

6. Katten klimwand

Deze staat al even op mijn wishlist: simpelweg strakke planken tegen de muur nagelen. De katten kunnen van de ene plank naar de andere hoppen en je kan spelen met hoogtes en laagtes.

“Siberen zijn dol op klimmen en ontdekken, maar ik heb de planken nog niet durven bevestigen omdat het best zware katten zijn. Ook zeker iets om in het achterhoofd te houden: kan het zeker goed het gewicht dragen.”

Heb jij interior proof oplossingen voor je katten?

In Deco by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply