About Me

DECO: 8 x tips om je badkamer groter te laten lijken

14/05/2020

We zitten tijdens de lockdown heel erg veel thuis (en maar goed ook) en vele onder ons brengen de helft van de tijd bijna door in de badkamer (#oops). Maar wat als je badkamer er niet helemaal uitziet zoals je zelf wil?  Maak gebruik van die vrije tijd en maak eindelijk die veranderingen in je badkamer.

Binnenkort renoveren in huis

Ik, Nele, heb de laatste tijd veel inspiratie opgedaan in allerlei tijdschriften en online webstores, met hierbij vooral de focus op badkamers. Waarom?  Wel, omdat ik over enkele maanden, samen met mijn vader, moeder en zus zal gaan renoveren. Mijn ouders hebben een huis gekocht met als doel hun oude dag hier te kunnen slijten. Ook zal er een studio ingericht worden die verhuurt kan worden of waar ikzelf in kan trekken. Het kriebelt dus wel om na te denken over de inrichting van deze studio. De ruimte is niet extreem groot en de badkamer zal dus ook compact zijn.

“Momenteel zitten we nog in de afbreekfase, maar ik droom alvast van de ‘wederopbouw’ a.k.a. inrichting #hihi”

Een compacte badkamer wil daarom niet onmiddellijk zeggen dat deze er ook klein zal uitzien. Ik geef jullie graag wat tips mee om een kleine badkamer optisch groter te laten lijken. Ben je toe aan het renoveren en/of inrichten van je badkamer, maar vind je geen inspiratie? Dan is hier doorlezen zeker een aanrader.

8 TIPS OM JE BADKAMER GROTER TE LATEN LIJKEN

1. Ga voor egale wanden of grote tegels

Het beste kies je voor egale, lichtgekleurde wanden. Een glad afgewerkte muur geeft de ruimte een veel grotere indruk, omdat er geen naden zichtbaar zijn.

Soms is een egale muur niet mogelijk (te duur, te ingewikkeld,…). In dat geval gaat onze voorkeur uit naar grote tegels. Hoe groter de tegels, hoe minder het oppervlak doorbroken wordt en hoe groter de ruimte wordt. Kleine tegels zorgen voor een drukkere badkamer, met meer prikkels en het gevoel van ruimte wordt hierdoor beknot.

MAAR, toch kan het soms wel erg mooi zijn om te kiezen voor een opvallende (kleinere) tegel. Als je hier toch voor zou gaan, ga dan voor een niet te donkere kleur of voor het bekleden van maar één wand met deze tegels (zie foto over gebruik lichte kleuren). Zo kan je net ook diepte creëren. Hier geldt dat elke ruimte anders is. Vind je het moeilijk om te bepalen wat je gaat doen? Ga dan zeker eens aankloppen bij een binnenhuisarchitect.

2. Gebruik lichte kleuren

Een basisregel om een ruimte groter te laten lijken is het gebruik van lichte tinten. Donkere muren komen op je af, terwijl lichte muren net een gevoel van vrijheid creëren. Toch kan het gebruiken van één iets donkerdere of gedetailleerde muur (met kleine tegels) de ruimte opfrissen en diepte creëren. Welke muur dit juist is? Dat is afhankelijk van de indeling van de ruimte en waar je het accent op wil richten. Onthou vooral dat lichte tinten een ruimte zullen vergroten.

Kleurentip: gebruik slecht een beperkt aantal verschillende kleuren. Wij gaan het liefst voor 2 tinten, die dicht bij elkaar aanleunen. Zo voelt het aan alsof je ruimte uit één geheel bestaat.

3. Ga voor douchedeuren van helder glas

Mat glas zorgt ervoor dat je een deel van je ruimte verbergt en de diepte in de ruimte zal hierdoor verminderen, waardoor je ruimte kleiner lijkt. Dit is dus een absolute no go. Vermijd dus ook wasgordijnen. Ga resoluut voor een douchecabine met helder glas.

4. Laat vloertegels doorlopen in de douche

Ook bij de vloer geldt hetzelfde als bij de muren. Hoe egaler, hoe groter de ruimte lijkt. Kies daarom voor een gietvloer of voor een vloer met zo groot mogelijke tegels en laat deze tegels doorlopen in je douche.

5. Kies voor lange sanitair producten

Kies voor een lange sanitaire blok, met één of meerdere wastafels of net een wastafel uit één geheel. Ook qua spiegel kan je gaan voor een lang exemplaar. Hierdoor wordt onmiddellijk meer diepte gegeven aan de ruimte #perspectief.

6. Kies voor functionele (én mooie) radiator

Kies voor een designradiator die ook kan dienen als handdoek hanger. Tegenwoordig zie je veel van die zwarte trapjes om iets op te hangen. Deze radiator in mat zwart heeft zijn inspiratie hier gehaald. Naast dat de radiator er heel mooi uitziet, is die ook nog eens handig ook. Je wint dus plaats door geen extra rekje te moeten plaatsen én je badkamer wordt fancy opgewarmd.

7. Grote en lange spiegels

Vooral in een kleine badkamer is een spiegel van groot belang om de ruimte optisch groter te doen lijken en op te vrolijken. Hierbij is het belangrijk om ook rekening te houden met de lichtinval. Door een spiegel zo te plaatsen dat deze licht opvangt, zal deze het licht weerkaatsen door heel de ruimte.

Je kan dus een kleine badkamer optisch vergroten door te kiezen voor een zo groot mogelijke spiegel. De ronde spiegels zijn helemaal hot en wij begrijpen ook goed waarom #sopretty. Je kan natuurlijk ook nog steeds kiezen voor een meer traditioneel rechter model (eventueel met inbouwkastjes), want deze blijven het erg goed doen. Plaats deze boven je badkamermeubel. Hoe langer de spiegel is, hoe groter je ruimte optische gezien ook lijkt.

8. Ruim op

Oops, deze verliezen wij soms uit het oog. Hoe leuk het ook lijkt, losse spulletjes en trendy decoraties maken de ruimte drukker. Hou je dus in en werk zoveel mogelijk spulletjes weg. Een eenvoudige en misschien voor de handliggende tip, maar wel een noodzakelijke!

Heb jij zelf nog andere leuke tips? Laat het ons weten!

In Deco by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

2 Comments

 • Kiki

  Ik ben een fan van de grote ronde spiegels. Zo af en toe voeg ik wat kleurrijks toe of een plantje en ik wissel af met de badkameraccessoires!

  15/06/2020 at 13:47 Reply
 • Tineke

  Wij hebben ook een kleine badkamer, de meeste van de tips hebben wij ook toegepast zonder er bewust bij stil te staan. Dat was gewoon onze smaak.

  16/06/2020 at 04:51 Reply
 • Leave a Reply