About Me

DECO: 5x snelle en makkelijke decoratie ideeën

01/04/2019

Hou jij ook zo van afwisseling in je interieur? Dan zijn de volgende tips helemaal iets voor jou. Je interieur een andere vibe geven, hoeft ook niet steeds massa’s werk te kosten. het kan ook erg eenvoudig. Hoe? Bekijk hieronder makkelijke en slimme decoratie ideeën!

1. Muurstickers

Geef je slaapkamer, woonkamer, keuken of een andere ruimte in huis een hele nieuwe look met een muursticker. Je hoeft daarom niet steeds je hele ruimte een lik verf te geven. Zonder al te grote inspanningen of er veel geld aan uit te geven, geef je je ruimte meteen een andere uitstraling. Je kan ze al vinden vanaf 10 euries. Valt best goed mee, toch? Lang leve de muurstickers!

Wij zijn alvast fan van deze inspirerende en ons op het lijf geschreven muurstickers:

Tip: ontvet de muur met een vochtige doek, gedrengd in Kloostertrots, voordat je de muursticker aanbrengt.

Tip: vorm je woonkamer elke seizoen opnieuw om met bijhorende muursticker, fun gegarandeerd!

Ga ook zeker eens verder denken dat enkel de woon- of slaapkamer. In één handomdraai tover je jouw badkamer of keuken om in jouw ultieme ‘happy place’.

Muur stickers kan je ook plakken op allerlei voorwerpen. Zo vinden wij deze schattige tasjes echt super schattig!

2. Verlichting

De juiste verlichting is enorm belangrijk voor het creëren van een gezellige thuis. Kies voor warm licht om sfeer in je huis te brengen. Ook dit kan je eenvoudig toepassen!

Wil je een bepaald hoekje in huis nog net gezellig maken of net wat meer karakter? Wellicht mis je nog het juiste licht! Kies voor gezellige hanglampjes of een schemerende staanlamp.

3. Deursticker

Een deursticker, dat is een nieuwtje voor ons. Maar net zoals  muurstickers, zijn er ook deurstickers. Onze favoriet is deze deze kleurrijke deursticker met daarop een rijkelijk gevulde boekenkast. Ideaal voor een oude, saaie deur zonder karakter. Yep, you’ll fool anyone!

Let wel op: het is een erg drukke sticker. Zorg er dus voor dat de ruimte errond niet volstaat met allerlei accessoires.

Deursticker Eiffeltoren

Deursticker Griekenland

Droom je toch liever weg naar vakantie dan bij een boek? Kies dan voor een deursticker met dromerige vakantiebeelden en waan je meteen in Parijs of het zonnige Griekenland.

4. Krijtbordstickers

Deze krijtbordstickers zijn ideaal om je keuken nog functioneler te maken op een creatieve manier. Plak op je potten deze handige etiketten die je zelf kan beschrijven met krijt. Een originele manier om je bewaarpotten te labelen!

TIP: Verzamel lege confituur potten waar je kruiden in bewaart. Zo geef je het keukengerei een authentieke look!

In plaats van die vervelende post-its die steeds van de frigodeur vallen, lijkt deze magnetische to-do lijst ons heel wat praktischer om niets meer te vergeten!

5. Pimp met kaders

Het lijkt misschien een voor de hand liggende, maar heel vaak vergeten we het: met kaders, groot of klein, kunnen we snel en makkelijk een kale muur of ruimte heel wat leven in blazen. Het leuke hieraan is dat je jouw interieur hierdoor enorm persoonlijk kan maken: koop een kader naar gewenste grootte (of bv. 3 kleine kaders) en plaats er een afbeelding of tekst in die jij mooi vindt.

Geen-boormachine-tip: Ben je geen handige harry (zoals wij) of wil je niet boren in je muur? Zet dan je kader neer op de kast of kies voor een handig plak systeem (bevestigingsstrips die je bij de doe-het-zelf winkel kan krijgen)

We beschreven onze wereldkaarten crush al eerder in een blogpost ‘Pimp je interieur met een wereldkaart‘ en geven deze tip ook hier graag mee. Ga voor een authentieke wereldbol die je vindt op de rommelmarkt of ga voor een strak ontwerp in kader of op aluminium. Een wereldkaart of -bol geeft je interieur meteen het karakter waar je naar op zoek bent!

 

Welke snelle en makkelijke decoratie tips ken jij nog?!

 

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply