About Me

DECO: 4x keukens waar wij van dromen

30/04/2019

Een kleine passie van ons? Mooi interieur! We schuimen wel wekelijks pinterest af om onze droom inrichting te pinnen. Want ach ja, dromen mag! En misschien zetten we in de toekomst snel een stap richting die dromen. Deze week willen we het hebben over onze absolute droom keukens en stijl. Want een keuken is toch net zo’n plek apart, waar we graag extra aandacht aan schenken!

Wij zijn allebei eerder into de moderne keuken met strakke lijnen, dan voor de landelijke stijl. Wat vinden wij zo leuk aan moderne keukens?  Ze hebben een luxueuze uitstraling die wordt gecombineerd met een strakke afwerking. Ze hebben ook een tijdloos karakter. Wij lijsten even onze 5 favoriete keuken op.

1. De always-win-keuken

Het gebruik van grijstinten en zwart in een keuken is altijd een win! Oneindig veel combinaties met eenvoudig of net erg kleurrijk servies is allemaal mogelijk.

Wij zijn een beetje ‘prulle-madammetjes’ (al geven we dit niet graag toe) en kopen dus om de haverklap decoratiemateriaal bij. Deze halen we vooral graag in de Casa en in de Dille & Kamille .  Het decoratiemateriaal van bij Dille & Kamille heeft iets weg van het landelijke maar in een alternatief jasje. (Lees onze blogpost ‘Deco inrichting: zomers terras met Dille & Kamille‘ voor meer inspiratie) De combinatie van het strakke ten opzichte van het natuurlijke en hand made, geeft je interieur een krachtig karakter.  Een leuke houten kruk, een lange afhangende plant, mooie houten planken en natuurlijk die oh zo mooi pepermolen. 

2. De zwarte keuken

It’s all black. Wij dromen stiekem van een zwarte keuken in zijn geheel. Momenteel licht onze voorkeur naar een zeer heldere witte keuken, maar toen we deze keuken tegenkwamen konden we ons toch niet bedwingen. Een goede belichting is (nog meer dan bij de andere keukens) dé key tot een geslaagde keuken in deze stijl.. .Stel je voor: weinig ramen in je huis en harde led verlichting… Nee, dat is een totale NO GO.

Deze keuken geeft op het eerste zicht erg mannelijk, maar je kan dit natuurlijk wel opfleuren met mooie bloemen, veel planten en opvallende (én kleurrijke) decoraties.

3. De beige keuken

Deze keuken oogt stoer en strak, maar de hoge­ kastenwand en kookeiland zorgen een boeiend lijnenspel. De hoge kastenwand zie je nog niet zo vaak in de keuken. Deze zorgt voor wat afwisseling en je kan erboven leuke decoratiestukken plaatsen. Wij weten als wat wij hierop zouden zetten: planten, fotokaders met super mooie herinneringen en mooie vaasjes natuurlijk #addict.

De zachte beige tinten geven een mooie, huiselijke en toch ook strakke indruk. De gebruikte tinten laten ons wat denken aan de eerder landelijke stijl van bouwen, maar dan in een modern jasje.

TIP: bij warme tinten match de kleur goud heel erg goed! Op naar die deco winkel voor de leukste deocratiestuks dus.

 

5. De Marmeren keuken

De marmeren keuken is voor ons dé ideale instagram-proof locatie in huis. Denk aan een heldere feed op instagram: match made in heaven. We vullen dit maar al te graag aan met een gezellige ‘ bar’ gevoel met witte krukjes, om de keuken nét dat tikkeltje meer te geven. Deze keuken is misschien toch onze favoriet in dit lijstje.

Wat vinden jullie van deze laatste keuken met marmeren uitvoering? Wie zegt dat marmer niet mag gecombineerd worden met bruin en hout? Wij krijgen het hier in ieder geval erg warm van! 😀

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

1 Comment

  • Keukenloods

    Gaaf artikel zeg! Persoonlijk vind ik nummer 5 het mooist.

    19/02/2020 at 17:41 Reply
  • Leave a Reply