About Me

BEAUTY: zelf gellak op je nagels zetten? Dat doe je zo!

19/07/2021

Hou jij ook zo van mooie nagels? Wij wel! Want verzorgde nagels kunnen meteen heel wat veranderen aan je look. Maar elke dag (of toch vaak twee dagelijks) die nagels lakken met een gewone nagellak is vaak tijdsintensief. De oplossing? Gellak! Hiermee blijven je nagels veel langer mooi.

Je kent het wel: je lakt je nagels met alle precisie, kiest de perfecte kleur die bij jouw outfits van de week passen, je laat ze drogen voor enkele minuten (want ja, meer tijd hebben we niet) en dan: woops, je veegt net te vroeg tegen je favo jurk aan of moest nu nét je neus snuiten. Frustrerend. Dat is dus verleden tijd als je kiest om gellak te zetten. Je kan dit drie of vier maandelijks laten doen bij de schoonheidsspecialist, maar let’s face it: dat rekensommetje loopt op lange termijn wel op. Is dan zelf gellak zetten dé oplossing? Let’s find out!

Wat is gellak nu juist?

Gellak (ofwel ‘semi-permanente nagellak’) is eigenlijk een gewone nagellak, die op dezelfde manier wordt aangebracht als normale nagellak, maar die wel wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Het voordeel hiervan is dat de lak niet na enkele dagen al begint af te bladderen, maar 1 tot wel 3 weken mooi blijft zitten. (yay!) Hoe lang de gellak blijft zitten is afhankelijk van de conditie van je nagels. Gelllak is ideaal als je natuurlijk mooie nagels wil en er ook lang van wil genieten.

GETEST: Mistero Milano gellak set

Langdurig mooie nagels? Check, dat willen wij wel! Daarom testen we een setje, waar alles inzit om zélf je gellak te zetten.

Mistero Milano is één van de eerste nagel merken op de Europese markt die professionele nagelbenodigdheden ontwikkeld en verkoopt. Wij zijn dus heel benieuwd naar het speciale gellak setje. De set bestaat uit: 1 LED lamp (en ziet er ook nog eens heel modern uit ook!), een nail prep, een primer én een basecoat nagellak, onze favo nagellak kleurtjes (je kon uit héél veel kleuren kiezen) en een top coat nagellak.

Wij zetten ons relaxed klaar voor een manicure bij onszelf, met een handdoek eronder (want ja, wij ‘smossen’ wel vaak) en voila, aan de slag.

Hoe gel nagellak aanbrengen

STAP 1: Bereid de nagels voor de manicure: duw de na

gelriemen achteruit met een cuticle pusher (of zo’n houten stokje met platte kant) en verwijder de overtollige huid. Vijl de nagels in de vorm die je wil met een vijltje.

STAP 2: Ontvet de nagels met Nail prep door het

borsteltje er gewoon nonchalant over te swipen.

STAP 3: Breng dan de primer nagellak aan.

STAP 4: Breng de basis laag dan aan (ofwel de ‘Expert base’). Schuif je hand onder de lamp, en hard deze 60 seconden uit onder de lamp. Zorg ervoor dat het LED licht goed over de nagels heen komt.

STAP 5: Breng een laagje gellak kleur aan en hard ook weer 60 seconden uit onder de lamp. Herhaal deze stap om een betere dekking te garanderen. TIP: Sommige kleuren zijn sterk gepigmenteerd (meestal bij donkere of dikke lak) en moeten mogelijk langer uitharden.

STAP 6: Breng een laag top coat aan en hard uit in lamp.

TIP: Zorg dat de vrije rand van de nagel volledig geseald is. Hierdoor is de kans op vroegtijdige loslating veel kleiner.

STAP 7: Gebruik eventueel nog een speciale cleaner om de eventuele plaklaag te verwijderen.

Et voila, ready to go!

Onze ervaring

Nagels lakken was bij ons eerder noodzakelijk dan een spa-momentje. Daarom kwam dit setje als geroepen! Zelf laten we zeker graag onszelf verwennen en gewoon de nagels zetten, maar dan kan onze portemonnee, laat staan onze agenda helaas niet elke keer aan ;-). Daarom leek dit dé oplossing voor ons: de semi-permantente nagellak of gellak zelf zetten. De lakjes zelf aan brengen gaat heel makkelijk, ook de lamp werkt heel goed. Alleen is de kabel erg kort, waardoor je wel snel een verlengkabel nodig hebt. Door één druk op de knop staat de lamp op 30 seconden en door nog een keer drukken op 60 seconden. Heel simpel en handig! Alleen kan je niet terug klikken naar 30 seconden. Dus je zal en moét dus wachten.

De basecoat is niet altijd even makkelijk aan te brengen door zijn dikkere structuur, maar met een beetje oefenen, komt die behendigheid er wel. De kleurtjes die we gekozen hadden waren erg lichte kleuren, waardoor je af en toe wel een beetje aanlijning zag in het patroon van de nagel. Maar door een extra laagje los je dit weer zo goed als op.

Blij, blij, blij met het resultaat als we onder de lamp uitkomen. Het duurt hooguit 10 minuutjes tot een kwartiertje om alle nagels te doen, en het resultaat ziet er veel mooier uit dan een gewone nagellak! Er is meer glans en de nagels zien eruit alsof je van de schoonheidsspecialiste komt. Zo ging er een dag voorbij, twee dagen, drie en intussen een week. EEN WEEK! Gewone nagellak blijft bij ons 2 en als we echt geluk hebben 3 dagen mooi. Maar nu hadden we al een week niets moeten doen. Yes! Dat is een echte win. De eerste keer bleven de nagels zelfs bijna 2 weken zitten. Maar de keren erna, merkte we toch dat de nagel er een klein beetje onder gaat lijden (maar dan bedoelen we niet zoals bij gelnagels volledig naar ‘de zak’), maar gewoon een beetje dunner. Daardoor hadden we de indruk dat de nagels iets sneller loskomen. Maar bon, wij zijn al heel blij met een week, zorgeloos, pretty nagels te hebben en hiervan te kunnen genieten!

We gebruiken de set dus nu en dan, als we zeker willen zijn van mooie en langhoudende (min. week) nagels. Tussendoor laten we onze nagels wel genoeg rusten, zodat de nagels niet te dun of te broos worden.

Dus ben je die nagellak beu en wil je zelf genieten van een langere houdbaarheid? Dan is dit handige setje zeker een aanrader als je het ons vraagt!

 

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply