Niets heerlijker dan die gezellige herfstsfeer en genieten van de kleine dingen. Zoals lekker thuis zijn, knuffelen met de huisdieren of de geur van vers gebak in huis.
We houden ervan om allerlei gezellige activiteiten in huis te doen en eentje daarvan is absoluut bakken! Cakes, koekjes, gebak,.. noem maar op! Maar er is één receptje wat ELK jaar terugkomt tijdens de herfst en dan is het absoluut feest in huis
: chewy en krokante cookies met M&M’s (zacht vanbinnen, maar lekker krokant vanbuiten). Een eenvoudig bak receptje, waar wij helemaal vrolijk van worden. Wij zeggen: bakken maar!


Tijd: 15 minuten voorbereiding + 16 minuten in de oven
Ingrediënten:
- 200 g roomboter
- 130 g kristalsuiker
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 10 g vanillesuiker
- 1 ei
- 1 eidooier
- 280 g zelfrijzend bakmeel
- 1 vanillestokje
- een half koffielepeltje zout
- 300 g M&M’s
Aan de bak! Zo maak je de cookies:
- Voeg de bruine suiker, kristalsuiker en vanillesuiker samen in één grote kom
- Doe daarbij de roomboter (op kamertemperatuur) en meng tot een vast beslag
- Voeg één volledig ei en één eidooier toe aan het beslag en meng goed
- Meng onder het beslag, het merg van een vanillestokje (tip: snij het stokje open met een mesje en met de achterkant van het mes, ‘glij’ je het merg eruit)
- Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en een half koffielepeltje zout toe
- Meng het beslag goed, zodat je een egaal beslag bekomt
- Dan voeg je de M&M’s toe aan het beslag, hou nog een klein deeltje aan de kant
- Maak kleine bolletjes (duw ze niet te plat!) voor ze de oven in gaan, op een bakplaat en bakpapier
- Maak de koekjes nog wat kleurrijker door ze te versieren met de overige M&M’s
- Verwarm de koekjes in een voorverwarmde oven op 160°, gedurende 15 minuutjes
En voila: heerlijke crunchy, maar toch ook zachte koekjes om lekker van te smullen. Smakelijk!