About Me

AROMA THERAPIE: de ideale time-out met essentiële olie verstuiver

22/12/2019

Ons gehaast leven met overvolle agenda’s en hoge verwachtingen vraagt soms veel van het lichaam en de zenuwen. Soms hebben we wel eens een break nodig of soms zijn we gewoon toe aan pure relaxatie. Wij creëren ons eigen geluksmomentje graag met aromatherapie. Hiervoor gebruiken we de nieuwe Mauna diffuser van Phytosun.

Waarom aromatherapie?

Aromatherapie is een al eeuwenoud middel voor lichamelijke en geestelijke kwalen en de laatste jaren is er ook steeds meer onderzoek naar uitgegaan. Aromatherapie kan gebruikt worden bij zowel normale ontspanning, als bij overspanning. Geuren kunnen dan ook ons gemoed beïnvloeden. Denk hierbij maar aan één van je favoriete winkels. Ongetwijfeld hangt hier een geur die je graag hebt en dit is ook niet zomaar. Er zijn bepaalde geuren die ons zullen activeren en voor die happy feelings zorgen.

Naast dat geuren kunnen activeren en relaxeren, hebben bepaalde geuren ook de eigenschap om verkoudheden tegen te gaan. Weg met die kleine kwaaltjes dus. Kortom: Aromatherapie is een toepassing die heel veel positieve resultaten oplevert bij lichamelijke (bv. bij luchtwegaandoeningen) en psychische (bv. bij slaapproblemen, stress) klachten.

De etherische (of essentiële oliën) kunnen op verschillende wijze gebruikt worden. Zowel bij een massage op de huid als door het te verstuiven met een diffuser.

De Mauna diffuser van Phytosun

Om te genieten van een kleine time-out is de Mauna diffuser ideaal. Deze geur verspreider werkt met essentiële oliën en is erg makkelijk in gebruik om in het hele huis een heuse ‘zen’ geur te verdelen. De Mauna diffuser zorgt niet enkel voor een heerlijke geur, maar heeft ook een prachtig ‘eivormig’ design. Want hé, het oog wil ook wat. De stijl van de diffuser is een absolute eyecatcher in ons interieur!

Hoe gebruiken?

  • Neem de top van de diffuser en vul het reservoir met water.
  • Voeg 5 tot 7 druppels essentiële olie toe.
  • Druk op de rechterknop om het toestel aan te zetten en druk nogmaals op de linkerknop om het licht aan te zetten.
  • Je kan via de lichtknop het licht besturen en kiezen tussen verschillende kleuren (want net zoals geuren beïnvloeden kleuren ons gemoed ook). Je kan de diffuser ook vastzetten op je favo kleur of kiezen voor één warme kleur door nog een keer te drukken.
  • De diffuser kan je laten werken met intervallen of aan één stuk door. Eenmaal het water op is, zal de diffuser ook stoppen met werken.
  • En voilà: helemaal zen!

Kiezen voor welke geur?

Maak zelf een selectie van essentiële oliën om te verstuiven of ga voor één van de Phytosun Complexen die een aangepaste oplossing bieden in elke situatie. Phytosun heeft een Phytosun Complex Slaap, Phytosun Complex Zen, Phytosun Complex Ademhaling, Phytosun Complex Zuiverend geschikt voor aromatherapie. Ook kan je pure etherische oliën verstuiven.

De therapeutische werking van aroma’s op het werk

Aromatherapie is niet enkel heel erg ontspannend en om een goede sfeer te creëren, maar dit kan ook therapeutisch worden ingezet. Aromatherapie is eigenlijk een alternatieve geneeswijze, gebaseerd op gebruik van etherische olie en sommige andere natuurlijke geur extracten.

Ik, Nele, werk in het buitengewoon onderwijs met kinderen die een meervoudige beperking hebben (zowel fysiek als mentaal beperkt). Ik geef hier zowel groeps- als individuele therapieën met focus op de zintuigen. Het triggeren van hun zintuigen, het ontdekken van het eigen lichaam en dat van de ander en het vinden van rust zijn belangrijke inhouden van mijn werk. Aromatherapie stond dus al langer op mijn verlanglijstje. Bekijk ook zeker mijn video op IGTV, waar ik jullie meeneem achter de schermen.

Geuren kunnen de kinderen op mijn werk ondersteunen bij het hebben van verschillende emoties. Geuren hebben dan ook, zoals je al eerder kon lezen, een invloed op ons welbevinden. Een geur kan een herinnering of een bepaald gevoel oproepen. Sommige geuren zullen activeren, anderen daarentegen zullen zorgen voor een gevoel van rust, vertrouwen of slaapgemak.

Aromatherapie is een zeer fijne therapie, met zeer veel toepassingsmogelijkheden: uitwendig en inwendig gebruik, en verstuiving in de lucht. Let op: de kwaliteit van de olie is wel essentieel. Kies dus voor goede etherische oliën (en kies dus niet de goedkoopste optie).

Heb jij al eens aromatherapie geprobeerd?!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply