About Me

AROMA THERAPIE: de grote voordelen van een diffuser in huis

04/03/2021

Soms hebben we allemaal wel eens nood aan een ‘hier-en-nu’ moment. Denk: zen, relaxatie, verfrissing en gezond. Dat willen we toch allemaal?  We hebben het hier over de aroma diffuser. Net zoals muziek kunnen ook geuren ons gemoed beïnvloeden. Aromatherapie is dan ook iets dat gebruikt wordt bij zowel normale ontspanning als bij overspanning. Geuren helpen je dus om je ‘happy me-time momentje’ te bereiken.

Wij zijn al langer fan van aromatherapie en hebben er beiden een aroma diffuser in huis staan. Zo’n toestel kan je heel goed op meerdere plekken in huis gebruiken: bij ons staat er eentje in de slaapkamer en eentje in de woonruimte.

Wat is het juist en welke gezondheidsvoordelen heeft een aroma diffuser? Kom het hieronder te weten.

Wat is een aroma diffuser & aromatherapie?

Een aroma diffuser is in principe een vernevelaar. Het apparaatje verneveld geleidelijk aan water in de lucht. Door er essentiële oliën aan toe te voegen worden ook de oliën gelijkmatig verspreid in de lucht.

Bovendien is onze diffuser ook een lampje. Zalig op je nachtkastje! Met de juiste sfeer vallen wij toch net wat sneller in slaap. Je kan de kleur en tijd zelf regelen. Wil je afwisselende tintjes of net één bepaalde kleur. Dit kies je allemaal in enkele klikken op het toestel. Easy!

Zo komen wij al bij het nut van aromatherapie. Naast dat het geestelijke voordelen heeft, heeft het ook lichamelijke voordelen (lees ze hieronder!).

Wat zit er allemaal in deze box?

Het aromatoestel van geurwolkje zat veilig verpakt in een kartonnen doos. Bij de aroma diffuser zit natuurlijk ook een oplader, een maatbekertje en een handleiding. Wij kozen voor de nimbus 2.0 diffuser, een basis model dat in elk interieur mooi uitkomt.

Bovendien kan je bij geurwolkje ook een keuze maken uit heel wat etherische oliën, die je kan gebruiken in de diffuser.

De voordelen van een aroma diffuser

  1. Bye bye vieze luchtjes in huis!
  2. Verkouden? Door wat druppeltjes eucalyptus olie (onze all-time-favorite) toe te voegen aan je diffuser kan je weer een beetje vrijer ademen.
  3. Veel essentiële oliën hebben bacterie dodende eigenschappen. Het is daarom dus hygiënisch om het apparaatje een paar keer per week aan te zetten.
  4. Oneindig veel keuze in soorten etherische oliën. Kies dus een olie bij gemoed of hetgeen je wilt bereiken. Door oliën als lavendel en sinaasappel toe te voegen aan je diffuser creëer je een rustgevende, opbeurende sfeer. Bevorderend dus bij stress, depressie of slaapproblemen.
  5. Goed voor je immuunsysteem. Oliën als kruidnagel, tea tree, oregano en citroen versterken je immuunsysteem. Maak je eigen unieke mix!
  6. Verlicht hoofdpijn. Sommige oliën zoals kamille, pepermunt en rozemarijn werken pijnstillend. Let wel op: niet iedereen reageert hetzelfde op een geur. Sommige reageren er ook negatief op.
  7. Het ziet er leuk uit. Een ideaal deco stuk dus.

Ook goed om te weten..

  • Geuren kunnen heel intens zijn en ons gemoed positief beïnvloeden, maar ook negatief. Zoek uit welke oliën voor jouw werken.
  • Kinderen en dieren hebben een veel sterkere reuk dan mensen, dus is het belangrijk om hier mee rekening te houden. Voeg liever te weinig dan te veel druppels olie toe aan de diffuser. Laat eventueel de deur openstaan, zodat je kind of huisdier zich terug kan trekken. Sommige oliën zijn echt wel te heftig voor een baby of voor huisdieren, zoals bijvoorbeeld ‘tea tree’. Deze is zelfs giftig voor honden en ‘wintergroen of pennyroyal’ is niet ideaal voor katten.

Laat je huis heerlijk ruiken

Zelf ook benieuwd geworden naar de aroma diffusers van geurwolkje? Surf dan snel naar de website, en ontdek jouw favo model en de lekkerste geuren om te gebruiken in de diffuser. Een relax momentje bij je thuis was nog nooit zo zalig!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply