About Me

APOTHEEK TOPPERS GETEST: Vichy reinigingscrème & after-sun

01/11/2017

Deze maand zetten we enkele bekende producten in de kijker, die bij de apotheker te verkrijgen zijn

GETEST: Vichy Pureté Reinigingscrème Detox

We kunnen het niet genoeg zeggen: detox your face! Lees in onze blogpost ‘make-up remover voor luie meisjes‘ hoe belangrijk dit is! De pureé thermale crème van Vichy
newpharma.be

Wat?

De pureé thermale reinigingscrème van Vichy is een zachte en pure crème die een zuiverende werking voor de huid bevat.

Net zoals de reinigingsgel van Ziaja is deze crème te gebruiken in combinatie met water. Ik was mijn gezicht erg graag met een ‘goei klets’ water dus deze formule is ideaal voor mij.

Hoe?

Het product gebruiken, gaat makkelijk in zijn werk:

  1. Bevochtig je gezicht met water
  2. Breng de crème met ronddraaiende bewegingen aan op je vochtig gezicht en laat je gezicht schuimen. #schuimparty.
  3. Probeer zeker de oogcontour te vermijden want anders gaan je ogen pikken. Yez, I tried it.
  4. Spoel vervolgens met water je gezicht terug schoon en je huid voelt echt prettig aan.

Resultaat

M’n huid voelde steeds opnieuw erg gezuiverd aan. Soms heb ik enkele droge plekjes op mijn gezicht terwijl de T-zone eerder vettig aanvoelt. Na het reinigen voelt mijn gehele huid heterogeen aan. De crème reinigt en hydrateert de huid dus zonder uit te drogen én/of vettig te maken.

Conclusie

Ik vind deze pureé thermale crème van Vichy style=”color: #ff0000;”> een goede reinigende crème die ervoor zorgt dat je huid zalig aanvoelt voor het slapen gaan. Ik ga hem zeker nog gebruiken.
Voor de gevoelige huidjes onder jullie: het is een hypoallergene formule die dermatologische getest is op de gevoelige huid én bevat geen parabenen. De smeuïge crème bevat erg subtiele aroma’s en is dus erg neutraal.

Score: 8,5/10

pureé thermale reinigingscrème van Vichy – € 9,95

GETEST: Vichy Idéal Soleil – Lait Après Soleil

Winterblues? Trek opnieuw naar de zon of plan alvast een zalige wintersport-vakantie? Vergeet ook dan niet te smeren want je kan daar nog stevig verbranden! … & oeps, dan toch vergeten te smeren? USE A MAGIC AFTER SUN LOTION.
Ik testte voor jullie de after sun lotion van Vichy uit. #scrolbelow


Wat?

Ja, een aftersun lotion, we kennen allemaal de werking hiervan. Is het eentje uit de zovelen of is het toch een specialeke?

Resultaat?

  • Bij het aanbrengen van de lotion, die een melkstructuur heeft, zorgt voor een onmiddellijke afkoeling van je -hopelijk niet te erg gebruinde a.k.a. verbrande huid.
  • Sommige andere aftersun lotion hebben de eigenschap nog meer te voeden, maar deze blijven dan ook langer een vet gevoel creëren op je huid. Dit is bij de aftersun van Vichy niet het geval wat ik erg positief vind. De lotion voelt dus voedend aan voor je huid en dit zonder vet of kleverig te zijn. Ik vind deze aftersun vergelijkbaar met die van Garnier: de Ambre Solaire Aftersun Melk.
  • De geuren zijn per aftersun product en merk natuurlijk erg verschillend. Of  je de geur nu maar saaitjes vindt of is het net dé geur waar je helemaal verzot van bent, het is en blijft iets heel persoonlijk.

Conclusie

Deze après soleil van Vichy is het idéale na-zon product voor een normale en gevoelige huid. Je huid wordt onmiddellijk verzacht en voelt gehydrateerd aan. #parabenfree. Je kan er dus vanuit gaan dat dit een goede aftersun is.

Score: 7,5/10

HANDIG: Makkelijk & snel online bestellen

Wist je dat producten die bij de apotheek te verkrijgen zijn, ook makkelijk online te bestellen zijn? Onze aanrader voor skincare: newpharma.be. Bestel jij al wel eens iets bij de apotheek? Laat het hieronder weten!

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply