About Me

Apotheek toppers getest: Uriage reinigingsolie & micelair water

20/11/2017

Deze maand zetten we enkele bekende producten in de kijker, die enkel bij de apotheker te verkrijgen zijn. Lees het vorige artikel, waar we Vichy producten testen.

—-

GETEST: Reinigingsproducten van Uriage

Meteen bekennen: dit is mijn allereerste ervaring met Uriage. Hoewel ik het merk al een tijdje kende, heb ik ze nog nooit uitgeprobeerd. Daar breng ik nu verandering in!

Over Uriage

De Uriage producten bevatten Thermaal Water (= zuiver bronwater met veel mineralen) en actieve stoffen die zorgen voor een kalmerend en verzachtend effect, en helpt de huid bij het natuurlijke herstel. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid.

Uriage ultramilde reinigende olie 

Cleansing soothing oil – uriage

Wat?
Deze reinigende olie van Uriage zou op een ultramilde manier de huid reinigen. Omdat het bestaat uit ‘thermaal water’,  is de reiniger met olie-structuur, ideaal voor de gevoelige huid. De olie is ideaal geschikt voor de iets drogere huid. Aangezien mijn huid iets droger aanvoelt, zeker tijdens de winter, ben ik erg benieuwd!

Hoe?
De reiniger is een soort wasgel. Je brengt de olie aan op een vochtige huid, masseert het product in, en spoelt nadien af met lauw water. Omdat er geen parfum aan toegevoegd is, ruikt de gel ietwat ‘muf’, maar zeker niet slecht. De structuur is zalig!

Resultaat?
Het aanbrengen gaat echt makkelijk met een beetje water. En na het gezicht of lichaam droog te deppen, voelt de huid merkbaar zachter aan, zonder enige roodheden te bespeuren.

Conclusie
De wasgel is heel erg fijn van structuur, en ideaal om zowel lichaam als gezicht mee te reinigen. Omdat er geen parfum aan toegevoegd is, ruikt de wasgel wel ietwat muf. Het resultaat mag er zeker wel zijn: want mijn huid voelt merkbaar zachter aan. Ik gebruik de gel het liefst voor mijn gezicht.

Score: 7,5/10

Uriage Xemose

 

 

Uriage Micellair Reinigingswater 


Uriage Micellair Reinigingswater – Normale Tot Droge Huid Fles 250ml

Uriage Micellair Reinigingswater

 

Wat?
Ik ben sowieso fan van micellair water. Het gaat enorm snel: geen geklungel meer met oogreiniger, melk én tonic: want deze is alles in één. (Lees meer tips & tricks om snel je make-up te verwijderen.) Maar hoe handig het ook is, soms kan de huid er iets droger door aanvoelen. Zeker als je al een droge huid hebt. Maar dit micellair water zou dat droge gevoel verhelpen.

Hoe?
Het product breng je makkelijk aan met een watje. Je kan het volledige gelaat én de ogen mee reinigen.

Resultaat?
De make-up is weg na enkele watjes, en dit op een milde manier. De ogen reinigen gaat iets minder snel dan een reiniger speciaal voor de ogen, maar er is geen sprake van irritatie of prikkerig gevoel in de ogen. Dat is heel veel waard! De geur is opnieuw erg neutraal, zonder toegevoegde parfum.

Conclusie

Een fijn en aangenaam micellair water, één van de betere varianten, zonder twijfel. Als je op zoek bent naar een goede en snelle reiniger, voor de gevoelige of drogere huid, is dit een absolute aanrader.

Score: 8/10

HANDIG: Makkelijk & snel online bestellen

Wist je dat producten die bij de apotheek te verkrijgen zijn, ook makkelijk online te bestellen zijn? Onze aanrader voor skincare: newpharma.be. Bestel jij al wel eens iets bij de apotheek? Laat het hieronder weten!

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply