About Me

6x SPAARTIPS: zo scoor je deals & bespaar je extra!

24/02/2022

Geld uitsparen en meteen de wereld een stukje ‘groener’ maken: twee vliegen in één klap. Toch?

Onder het motto van ‘alle kleine beetjes helpen’ kan besparen al klein beginnen. Hoe? Wij geven je alvast een kickstart om te beginnen met besparingstips, waar je misschien nog niet aan gedacht had.

1. Vinted: geef je kledij een tweede leven

‘Draag je het niet? Verkoop het dan!’ De wel erg bekende slogan van de  populaire app Vinted en jawel, ook wij zijn hierop te vinden.

Onze kleerkast proberen wij op regelmatige basis eens op te ruimen en dan kom je vaak stuks tegen waarvan je denkt ‘wanneer heb ik dit voor het laatst aangehad?‘. Wel, dan is het tijd om eens goed na te denken om dit stuk te verkopen.

Zo kan je heel wat geld verdienen, want de kleren liggen toch maar te wachten om niet gedragen te worden… Je kan hier beter iemand anders een plezier meedoen (je kledij krijgt een 2e leven) én er ook een centje aan verdienen #alleenmaarwins.

2. Spaarpunten en -acties

Eén van de klassiekers om te besparen: de typische spaarpunten en -acties.

Op deze website van Knack kan je heel wat deals vinden. Hun team speurt elke dag het internet af op zoek naar nieuwe kortingscodes en aanbiedingen (lees: exclusieve deals). Zeker de moeite waard om een naartoe te surfen.

Enkele voorbeeldjes van deals van het moment:

 • Opsturen van bloemen (denk aan moederdag)
 • Een awesome deal van de bijenkorf (want hier vind je echt vanalles!)
 • Zalando Lounge waar je fashion tot -74% kan shoppen! Hell yeah! (Denk hierbij zeker even na over je aankopen, zodat deze niet te snel in de vergeethoop geraken (lees oplossing: vinted, maar ook: beter voorkomen).
 • Emma matrassen -50%.
 • Korting bij Maison Du Monde, één van onze favoriete interieurwinkels!

3. ‘Too Good To Go’ app

Op het einde van de dag verdwijnen in elke stad ettelijke kilo’s eten in de vuilnisbak. Hier maakt de TooGoodToGo app kom af mee.

Eten, een fundamentele behoefte, maar wel eentje waar we veel centjes aan zien verdwijnen en waar je – als je er bewust van bent – echt wel op kan besparen (en waarbij je niet bespaart op de kwaliteit van het voedsel).

“Ik hoorde van enkele collega’s dat ze deze app gebruikten en waarom. M’n collega’s legden mij uit dat lokale ondernemers, supermarkten en restaurants via deze app voedselverspilling tegengaan. Je lokale bakker bijvoorbeeld zal dus, als er op broden over zijn, deze in een pakket op de app plaatsen, waarna deze gekocht kan worden.” – Nele

“Toen ik hoorde van de app, was ik meteen fan! Ik heb diezelfde avond nog zelf uitgetest. De dag erna ben ik bij mijn lokale bakker lekkere gebakjes, chocokoeken en pistolets mogen gaan ophalen, die anders de vuilnisbak in moesten.” – Helena

Waar er anders heel erg veel voedsel gewoon wordt weggegooid, kan je deze aan een scherp afgeprijsde prijs kopen. Je maakt dus ook hiermee de wereld een beetje mooier én je portefeuille iets voller.

4. Plannen = key!

Het is cliché, maar oh zo handig: de weekplanning. Bepaal +- wat je per dag eet en plan dit een paar dagen of week vooruit. Dat bespaart geld én tijd. Ga dan 1x per week naar de winkel en koop dan in grotere aantallen iets aan. Vaak zijn er ook acties als je meerdere items koopt, denk maar aan de 2+1 acties. Als je 1x per week je inkopen doet moet je niet iedere dag naar de supermarkt en wordt je niet steeds verleid om extraatjes te kopen (als je maar weer eens hongerig bent in de winkel).

5. Carpool of fiets

Als je zelf geen auto hebt of je rijdt vaak alleen, kan je overwegen om te carpoolen. Met bijvoorbeeld blablacar kan je een auto delen met reizigers met dezelfde bestemming. Carpoolen naar je werk is ook zo iets: rij om de beurt en haal elkaar uit. Plus: je hebt er een leuke babbel bij én je leert je collega’s beter kennen. Of ga gewoon op regelmatige basis met de fiets naar je werk.

‘Ik probeer 1x per week met de fiets naar het werk te gaan. Voor mij is dit +- 60 km per dag: heel wat dus. Atm wel op een lager pitje wegens het erg winderige en gure weer. Dit maakt dat ik mijn sport heb gehad én dat ik geld heb bespaard door niet met de auto te moeten gaan. En hierboven op ontvang ik ook nog eens een fietsvergoeding. Ik kan dit alleen maar aanraden. Het is soms even door een zure appel bijten, maar dit maakt je leven veel betekenisvoller.‘ – Nele

6. Begin klein: mini besparingen

Nog enkele kleine tips waarmee je op lange termijn mee bespaart:

 • Zakken meenemen naar de winkel (je hoeft een nieuwe dus niet te betalen én nogmaals: het is beter voor onze planeet (lees: onze oceaan ligt vol met plastics). Herbruik zakken: het is zo een kleine moeite en de denkoefening helemaal waard.) TIP: leg in je auto en/of fietszak enkele zakken!
 • Overschotjes? Gooi ze niet weg: hou een kliekjesdag!
 • Denk goed na over de periode waarin je iets koopt: ‘Ik ga volgende week voor de eerste keer terug skiën en wil graag mijn materiaal zelf ook hebben. Momenteel is alles van ski gerief erg duur aangezien het hét seizoen is. Ik wacht beter tot mei om goede deals te slaan. Ook hier weer: plan en bedenk op voorhand al erg goed wat je nodig hebt.
 • Bedenk steeds, voordat je iets koopt, of je het wel echt nodig hebt. Maakt het jou gelukkiger? Ja? Kopen maar! Is de meerwaarde beperkt of koop je het voor een kort feel good effect: laat het gaat en investeer je centjes in iets voor jou waardevoller.
 • Is je tank leeg? Zet Waze op en vind het goedkoopste tankstations bij je in de buurt of op je route.
 • Met de torenhoren energiefacturen in het achterhoofd: doe de lichten uit van de ruimtes waar je niet bent. Wees hier bewust van!

Heb jij nog tips om te besparen? Laat ze ons gerust weten! We zijn hier erg benieuwd naar.

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply