About Me

5x TIPS: summerproof je tuin in het voorjaar

20/05/2022

Geloof het of niet: maar het betere weer komt er weer aan. Ook al houden we nog even die winterjas aan, de lente komt weer snel in het vooruitzicht. Daar krijgen wij alvast lentekriebels van!

Onze tuin ligt er momenteel nogal grijzig en niet ‘summerproof’ bij. Wij willen ons liefst voorbereiden op het lente- en zomerweer, zodat we optimaal kunnen genieten van ons terras of tuin. Want hey: we mogen weer gezellige tuin feestjes houden!

Nog wat inspiratie nodig om je tuin of terras extra gezellig te maken? Here we go!

1.Verras met een terras

Heb je het gevoel dat je buiten niet écht wil gaan zitten of dat het niet gezellig genoeg is om er langer te vertoeven dan enkel je hond buiten te laten? Dan heb je misschien wel nood aan een (ander) terras of lounge set! Eentje die heerlijk uitnodigt om buiten te gaan zitten. Let erop dat je er zeker eentje kiest die geschikt is voor buiten en dus bestendig is tegen vies weer en wind.


Extra cozy TIP: Ben je helemaal gek op relaxen in je tuin? Dan kan je ook kiezen om in de plaats of als extra een toffe hangmat te hangen. Ultieme relaxatie gegarandeerd! Heb je geen muren of boven om ze aan vast te knopen? Not to worry! Want je kan er ook eentje zetten met een hangmat standaard.

2.Knusse kussens & dekentjes

Als wij denken aan ultieme knusheid? Dan denken wij automatisch aan lekkere kussens en warme dekentjes. ‘s Avonds kan het nogal eens afkoelen, ook in de zomer. Daarom is een mandje met dekentjes (voor jezelf en je gasten) altijd een goed idee! Leuk je tuinset of stoelen op met de meest gezellige tuinkussens om lekker in door te zakken.

Ga voor leuke kussens of dekentjes eens langs bij je Hema in de buurt, of kijk eens op Xenos, een toffe webshop met lieve prijsjes.

3. Kook buiten: BBQ all the way

Aaah, zomer: dan gaan onze gedachten heel snel naar ‘BBQ-weer’ (well duh!). Wij houden absoluut van een BBQ momentje voor onszelf of samen met anderen. Je hoeft niet persé te wachten op stralend weer om te BBQ’en. Als je voldoende dekentjes, een vuurschaal en afwerkt met gezellige kaarsjes, kan je gerust in het voorjaar BBQ’en, zonder zorgen.

Kies een BBQ toestel dat bij je past! Wil je de BBQ voor meerdere recepten en mogelijkheden gebruiken? Dan ga je best voor een handig model met veel features, zoals bv. de Kamado BBQ.

4. Gezellige vuurschaal

Net zoals je in de winter misschien de open haard aanmaakt, heb je het zomerse zusje hiervan: de vuurschaal. Hiermee maak je het buitenleven meteen nóg een stukje gezelliger. Het ziet er erg sfeervol uit én je kan lekker opwarmen rond de vuurkorf. Het voordeel? Je kan het makkelijk neerzetten, waar je maar wil.

5. Verlicht met lampjes & kaarsjes

Haal het gezelligheidsgehalte nóg meer naar boven door de juiste verlichting. Ga niet voor fel tuinlicht, maar werk net met ‘kleine bronnen’ aan licht. Denk aan lampjes die je dwars over je terras hangt of kleine lampjes in de hoeken van de tuin. Kies hierbij voor warm led-licht. Vermijdt koud licht. Vul dit aan met een mix van grote en kleine kaarsjes (op de tafel, maar ook op de grond). Et voilà: een oase aan gezellige sfeer!

Ook al helemaal zin gekregen om je terras of tuin weer leven in te blazen? Wij ook! Laat zeker weten wat joúw tips zijn, om je terras of tuin nog gezelliger te maken.

 

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply