About Me

5 x TIPS: zo maak je fietsen écht leuk

07/05/2019

De ene is vastgeroest aan zijn fiets en vind het heerlijk, de andere kruipt er slechts op als het echt moet. Hoe maken wij fietsen nu echt leuk?! Wij geven onze ideale tips voor nog meer fiets fun!

1. Pimp je fiets met hippe accessoires

Tover je fiets helemaal om met handige en leuke accessoires. Een handige fietstas achterop kan al een wereld van verschil betekenen: je hoeft je geen zorgen te maken om te slepen met onhandige tassen of boodschappen. Of bekleed je fiets met grappige reflectoren of zorg voor een trendy zadelhoes. Personaliseer helemaal naar eigen stijl en je fiets nemen zal eens zo leuk worden.

Veritas zadelhoes

TIP: bij Veritas hebben ze geregeld leuke gadgets voor aan je fiets!

2. Ga voor een GPS op je fiets

De fiets nemen is ook de ideale manier om een omgeving te ontdekken: je bent snel en kan bijna overal terecht met de fiets. Maar – toegegeven – het gedoe met route kaarten is toch niet altijd even makkelijk en kan soms nogal stressvol zijn. Kies daarom voor een kleine GPS die je makkelijk kan bevestigen aan je fiets. Zo ontdek je in no time die kleine gezellige padjes en verborgen parels in jouw omgeving.

ROUTE TIP: Neem zeker eens een fietsroute in het mooie Haspengouw, tussen het gezellige groen en de prachtige fruitbomen. #fierelimburgers

3. Kies voor een elektrische fiets

Voel je graag de haren in de wind tijdens een fietstocht, maar mag het toch allemaal wat makkelijk en sneller gaan? Dan is de elektrische fiets een ideale investering! Met deze fiets ga je tot 25 km/uur en hoef je niet zo snel te trappen. Wil je nog sneller gaan, dan kan je er zelf voor kiezen om deze extra kilometers er gewoon bij te trappen. Je kan ook gaan voor een snelle elektrische fiets of de Speed Pedelec, deze gaat zelfs tot 45km/u. Hiervoor dien je wel in het bezit te zijn van een rijbewijs, fietshelm en nummerplaat.

Wil je graag een elektrische fiets kopen? Doe dan eerst genoeg research en bekijk wat het beste bij je past of vraag raad bij de fietsenwinkel.

Ik fiets bijna dagelijks met de fiets naar het werk en denk eraan om in de toekomst voor een elektrische fiets te gaan zodat ik sneller én frisser ter plaatse ben.”- Nele

4. Investeer in fiets-proof kledij

Niets zo vervelend als fietsen met oncomfortabele kleren. Zeker als het regent is een regenjas noodzakelijk goed! Een rokje om te fietsen lijkt ons niet zo een strak plan. Wil je toch een rokje of kleedje dragen op een zonnige fietsdag, dan kan je bijvoorbeeld een kort broekje eronder dragen, zo voel je je zekerder.

Fietsen in de regen? Ook daar heb je tegenwoordige hippe en handige kledij voor. Lees er alles over in onze blogpost ‘tips: zo maak je regen dagen fun’.

Veritas regen go out fiets collectie tas

5. Doe aan geocashing met de fiets

Wil je meer bewegen, maar vindt je fietsen toch net iets te saai? Maak er dan een spel van! Wat dacht je van ‘geocashing’: een alom bekende wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de echte wereld elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten die voor iedereen publiek zijn. Je gaat op zoek naar een ‘geocash’, dit kan een voorwerp, groot of klein zijn, met een klein logboek. Zo kan je telkens je naam achterlaten en aanduiden dat je de geocash gevonden hebt.  Meer info over geocashing kan je hier vinden.

Fiets jij graag, of heb jij nog leuke tips? Laat het ons zeker weten!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply