About Me

KOKEN: makkelijk & snel met de ‘recepten matchmaker’

29/12/2018

Sommige houden ervan, andere willen het snel doen gaan: koken is niet altijd een eitje. Wij hebben allebei niet de tijd om elke dag uren in de keuken te spenderen. Maar vinden het toch fijn om lekkere en snelle gerechten op tafel te toveren. Maar wat als we nu kook inspiratie nodig hebben? Want het vinden van hét ideale recept blijft voor ons toch soms erg zoeken. Iemand of iets zou ons dus moeten helpen met het doorhakken van de knoop. Wij ontdekten een heel erg makkelijke manier om hét ideale recept voor die dag te vinden.

Kookinspiratie? Let’s match!

Het is niet altijd even makkelijk om nieuwe én lekkere recepten te bedenken. Daarom gaan wij vaak op zoek naar recepten op het internet om inspiratie op te doen. Maar wat als je nu echt zin hebt in iets specifiek? Bijvoorbeeld in vis, maar ook iets makkelijk en snel? Daarom testen we dit keer de nieuwe ‘recepten matchmaker‘ van Hello Fresh uit. Hier kunnen we onze ideale kookmatch vinden! Zin in pasta? Of toch liever liever tofu? Yes, here we go!

Hoe gebruiken? Eenvoudig!

  1. Ga naar de recepten matchmaker
  2. Kies voor het hoofdbestanddeel van je recept. Je kan kiezen tussen:
    • rundsvlees
    • kip
    • varkensvlees
    • vis
    • pasta
    • Aubergine
    • Brocoli
    • Tofu
    • Halloumi
    • Wij gingen voluit voor de pasta uiteraard!
  3. Nadat je deze keuze hebt gemaakt, geef je een verdere keuze in. Kies je eerder voor een lichte schotel of mag het wat steviger of kies je misschien toch eerder voor een snel en gemakkelijk recept?
  4. Nadien heb je nog 3 keuzes: Eiwitrijk, high fiber of vegetarisch.

Wij kozen voor de pasta als hoofdbestanddeel. Die avond hadden we ook een grote honger dus gingen we voor een stevig receptje. Dit receptje is bijvoorbeeld ook ideaal voor of na het sporten wegens de hoeveelheid eiwitten, die bovendien goed zijn voor aanmaak van spieren.

De recepten en instructies zijn er erg overzichtelijk uit. Er wordt heel duidelijk met afbeeldingen weergegeven welke benodigdheden nodig zijn. Je kan ook steeds aanduiden voor hoeveel personen (zie rechtsboven op foto) en zo passen de hoeveel ingrediënten zich automatisch aan. Handig!

En wat nu met allergieën? Deze receptenmatchmaker houdt hier rekening mee en geeft duidelijk aan welke allergische ingrediënten hierin zitten.

RECEPT: Gevulde pasta met gehakt en rode saus

 Benodigdheden

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 pruimtomaten
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • 200 g rundergehakt
  • 2/3 tomatenpuree
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Balsamico azijn
  • 250 gr verse ravioli (gevuld met mozzerella en basilicum)

Let’s go!

1. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaten klein. Hak of snijd de basilicum fijn.

2. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en rul 4 – 5 minuten op middelmatig vuur.
3. Kook ondertussen 750 ml water per persoon in een pan met deksel voor de ravioli.
4. Voeg de tomaat, tomatenpuree en paprikapoeder toe aan de wok of hapjespan en roerbak 5 minuten. Voeg na 4 minuten de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

5. Kook ondertussen de ravioli, afgedekt, 2 – 3 minuten.

6. Verdeel de ravioli en de saus over de borden. Garneer met de basilicum en voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.
Et voila, bon appétit!

Het resultaat

De pasta was érg lekker, en ook eentje waar we op dat moment zo’n zin in hadden. Het receptje ging best snel en makkelijk. Ideaal om een lekker gerecht voor te schotelen wat toch snel gaat. Van de rode saus die we geïnspireerd hebben op dit recept, zijn we intussen gek van. We gebruiken de saus intussen ook als basis voor onze spaghettisaus of  voor een broodje bolognaise met gesmolten kaas. Heerlijk hoe één lekker recept ons zo kan inspireren naar andere creaties. Een aanrader!

Ook een pastalover?! Bekijk zeker onze local tip: pastabar ‘Roberta’ van Tom Boonen, voor als je toch een avondje niet wil koken.

LOCAL TIP: Pastabar van Tom Boonen | Roberta

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Laat hier een reactie achter